Perhydrol nadtlenek wodoru

Perhydrol nadtlenek wodoru

Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem perhydrolu wraz z wysyłką musisz go kupić bezpośrednio na naszym sklepie internetowym www.uradka.pl Nie przyjmujemy zamówień telefonicznych oraz nie wysyłamy za pobraniem. Posiadamy perhydrol 30% oraz 35% w opakowaniach litrowych, często też posiadamy perhydrol w opakowaniach pięciolitrowych. Wysyłamy już od jednej sztuki dla każdego bez ograniczeń.

perhydrol

kliknij kup teraz aby sprawdzić cenę produktu

 

Nadtlenek wodoru H2O2 :
– bezbarwna syropowata ciecz
– 30% roztwór H2O2 to perhydrol
– perhydrol powoduje bolesne poparzenia skóry
– 3% wodny roztwór H2O2 to woda utleniona, która służy do dezynfekcji.
– woda utleniona przy zetknięciu z krwią lub potem rozkłada się wydzielając tlen, który utlenia i dezynfekuje ranę.
– woda utleniona fryzjerska to 6% wodny roztwór H2O2 . W praktyce fryzjerskiej najczęściej używa się 3-12% wodnych roztworów H2O2.
– rozcieńczony H2O2 może być także stosowany w emulsjach kosmetycznych jako skuteczny środek dotleniający komórki naskórka.

-Do zabiegów fryzjerskich stosuje się perhydrol wyłącznie w roztworach, tj. w postaci wody utlenionej, o stężeniu nie przekraczającym 12%. Rozjaśnianie włosów dokonuje się wodą utlenioną o stężeniu 3% 9%, rzadko do 10%, a zupełnie wyjątkowo o stężeniu 12%.

 

Woda Utleniona 30%

Roztwór 30% (tzw. perhydrol, hydrogenii peroxydum concentratum) dostępny jest m.in. jako surowiec recepturowy i może służyć do otrzymywania rozcieńczeń wody utlenionej. Perhydrol bywa również stosowany w przemyśle chemicznym. Możliwe jest uzyskanie nawet bardziej od perhydrolu stężonych roztworów – 70%, a nawet 98% (roztwory takie nazywają się ingoliny), ale ze względów bezpieczeństwa obrót nimi jest restrykcjonowany. Ingoliny używane są jako utleniacze m.in. do paliwa rakietowego. 

Perhydrol jest substancją niebezpieczną, ma właściwości żrące i przyżegające. Stosując go należy zachować wszelkie względy bezpieczeństwa. Skóra po kontakcie z perhydrolem wybarwia się na biało, powstają piekące, martwicze plamy. Zmiany na skórze mogą pojawić się już po kontakcie z wodą utlenioną o stężeniu 10%, podrażnienie śluzówek może mieć miejsce przy stężeniu ok. 5%. Spłowienie skóry związane jest z tzw. pęcherzeniem tkanki. Jeżeli kontakt był krótkotrwały – zwykle znika po pewnym czasie nie pozostawiając blizn. Długi kontakt skóry lub śluzówek ze stężonymi roztworami lub parami może jednak powodować stany zapalne, zaczerwienienia, a nawet nadżerki. W wyniku kontaktu z oczami może dojść do uszkodzenia rogówki. Niekorzystne jest także wdychanie stężonych par.

Perhydrol jest środkiem niebezpiecznym, który może poparzyć skórę, dlatego podczas jego używania należy zastosować wszelkie środki ostrożności zarówno na dłonie jak i na twarz. Z tak silnie żrącym środkiem nie warto jednak eksperymentować jeśli nie posiada się odpowiedniej wiedzy. Lepiej nie ryzykować utraty zdrowia, albo poparzenia ciała.

SPECYFIKACJA TECHNICZNA KARTA CHARAKTERYSTYKI

  • Wygląd: ciecz
  • Zawartość: 30%
  • Kwasowość 0,05-0,5 ml. 0,1 M NaOH
  • Pozostałość po odparowaniu: 0,01%
  • Stabilizator: 0,05%
  • Azot: 0,005%
  • Chlorki: 0,001%
  • Fosforany: 0,003%
  • Metale ciężkie: 0,0005%
  • Żelazo: 0,0005%
  • Opakowanie: pojemnik z tworzywa
  • Wzór chemiczny H202
  • Gęstość 1,11 g/cm3 (200C)

 

Perhydrol kupisz tu >>LINK DO SKLEPU<<

UWAGA: Nadtlenek wodoru powoduje bolesne oparzenia!!

Podczas używania chronić skórę i oczy!!

Nie mieszać z innymi preparatami oraz środkami czyszczącymi!!!

Perhydrol można zakupić bezpośrednio u nas
Hurtownia Fryzjerska LOOKWELL
ul. Powstańców Wlkp. 39a
62-200 Gniezno
Tel. 605-127-723
Zapraszamy od 9:00-18:00